dimarts, 10 de setembre del 2013

Fideuà de verdures amb conill

Un plat molt complet i que pot servir per endur-se una bona carmanyola per dinar. A casa és un plat que acostumo a cuinar força sovint, doncs ens agrada molt i resulta prou fàcil. La varietat de fideuà és extraordinària (de peix, de carn, de verdures...). Aquesta vegada he fet una nova versió d'una recepta de fideuà vegetariana que vaig trobar en aquest blog. Sempre que menjo fideuà, em ve al cap la història que explicava sovint la meva àvia. Quan era petita, el dia que a casa cuinaven fideuà li deien que aquell dia menjaria fideus del cap dret. I ella, encuriosida, esperava amb impaciència a veure com serien aquells fideus i si els hi veuria el cap dret! Ara sóc jo que li dic a la Xènia que he cuinat fideus del cap dret... Espero que us agradin el dia que us animeu a cuinar-ne.

QUÈ necessites?


Fideuà de verdures amb conill
500 g de fideus (núm. 2)
1 conill tallat a trossos
1 gra d'all
1 porro
1 pastanaga
1 pebrot vermell
1 carbassó
1 copa de vi blanc
2 tomàquets
brou vegetal o de pollastre

COM fer-la?


1. Daurar els fideus a la cassola fins que quedin torradets. Reservar-los.
2. Tallar ben petita tota la verdura: porro, pastanaga, pebrot i carbassó.
3. En una cassola a part, rostir una mica el conill, que prèviament haurem salpebrat. Reservar-lo per després, que l'afegirem amb la resta de verdures i els fideus.
Els fideus "del cap dret"
4. Fregir les verdures per aquest ordre: l'all, el porro, el pebrot, la pastanaga i el carbassó. Posar-hi la sal. Seguidament, afegir-hi una mica de vi blanc i el tomàquet tallat a trossos petits.
5. Afegir els fideus amb les verdures un cop aquestes estan fregides. Posar el conill pel damunt i cobrir els fideus amb el caldo.
6. Coure els fideus amb la cassola tapada durant 8 minuts (els que indiqui en el paquet de fideus que hagueu comprat). Passat el temps de cocció, es deixa reposar uns minuts més amb la tapa perquè els fideus quedin amb el "cap dret"!

BON PROFIT !



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari: