dilluns, 16 de setembre del 2013

Mini de pasta full de tomàquet, ceba i formatge de cabra

Receptes de tomàquets n'hi ha per parar un tren. Aquest any les tomaqueres de l'hortet de casa han anat una mica tard però a mitjans d'agost van començar a madurar els primers tomàquets i ja fa forces setmanes que diàriament tenim la sort de poder-ne collir i menjar-nos-els assaborint el seu gust tant particular.

Aquesta recepta la vaig tastar per primera vegada un vespre que vam reunir-nos amb unes amigues a casa meva. Totes portàvem un plat cuinat i una d'elles ens va sorprendre amb aquest plat tant exquisit, que és perfecte per servir com a aperitiu... Et comença a obrir la gana i té la sort que es pot menjar ben fred. El cruixent de la pasta de full és espectacular i més quan es barreja a la boca amb l'espessor del formatge de cabra i l'amorositat del tomàquet fresc. Amb paraules no n'hi ha prou per descriure les delícies d'aquest plat, per tant us animo a provar-lo. Ja em direu què us ha semblat!

QUÈ necessites?


1 làmina de pasta de full
2 cebes mitjanes
2 tomates
8 làmines de formatge de cabra
sal
orenga
oli d'oliva verge extra
1 ou batut

COM fer-lo?


1. Coure la ceba tallada ben fina i a llunes fins que quedi daurada. Es retira i la reservem en un bol.
2. Extendre la làmina de pasta de full i tallar-la en 8 trossos.
3. Cobrir la pasta amb la ceba cuita. Damunt la ceba, afegir-hi un parell de làmines de formatge de cabra i al damunt, la rodanxa de tomàquet.
4. Amanir amb l'orenga i l'oli d'oliva.
5. Pintar les vores de la pasta de full amb l'ou batut.
6. Coure la pasta de full amb el forn prèviament calent durant uns 20 minuts a 180º. Fins que quedi la pasta de full daurada i cruixent.

Es pot menjar fred o calent i és perfecte com a aperitiu. Si es vol, també pot servir de primer plat i acompanyar-ho amb un bon enciam.

BON PROFIT!

1 comentari:

  1. Hola Núria, ha d'estar boníssim, m'encanta el formatge de cabra!! Em va encantar conèixer-te a Manlleu! ja rebré les teves receptes per correu. fins molt aviat, petons!1

    ResponElimina

Deixa el teu comentari: