dissabte, 7 de setembre del 2013

Piruletes de pernil cuit

Piruletes de pernil cuit
(Recepta finalista per la Revista CUINA)

El pernil cuit és d'aquelles menges que solen agradar a grans i a petits. Ja sigui menjat de la manera més tradicional com pot ser un pa amb tomàquet amb pernil dolç, es tracta d'un embotit tant flexible que es pot servir de mil maneres i ben originals, com la que us explico tot seguit. Aquesta presentació ja fa temps que la meva mare la serveix damunt la taula, en dies festius. Us animo a provar-les perquè són extraordinàriament bones.

 

QUÈ necessites? 

Pernil dolç (gruix d'1.5 mm)
Formatge fresc d'untar (tipus Philadelphia)
Olives farcides o prunes sense pinyol)
Pals per a broquetes


COM fer-les?
  1. Untar generosament damunt d'un tall de pernil dolç amb el formatge (que no es vegi el pernil). En cas que el pernil sigui massa prim, es pot optar per utilitzar 2 talls de pernil junts.
  2. Per la banda més estreta, es posen en filera les olives farcides o les prunes.
  3. Enrotllar el pernil (com si féssim canelons).
  4. Embolicar el caneló de pernil farcit amb paper de plata i deixar-lo unes hores al congelador.
  5. Retirar el paquet de pernil del congelador i deixar-lo descongelar una mica abans de tallar-lo a rodanxes. 
  6. Per servir-ho, podem punxar les rodanxes amb un pal llarg i presentar-ho dins d'un got com si fossin piruletes. Sinó, també es poden posar les rodanxes damunt d'un plat.
BON PROFIT !

13/09/13: Compartir amb vosaltres la meva alegria doncs aquesta recepta ha quedat finalista al concurs de la Revista CUINA, juntament amb 24 blogaires gastronòmics més, que vam tenir el goig de participar en el 2n Dia Cuina que celebrat el dissabte 21 de setembre a Manlleu. Gràcies pel dia i pels nous amics blogaires gastronòmics!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari: