dilluns, 26 d’agost del 2013

Pastís de formatge

Pastís de formatge
Fa uns dies vam retrobar-nos amb una amiga arxivera i la seva família i a l'anar de convidats vaig decidir de portar alguna cosa ben dolça i bona. És per això que vaig treure la pols a les receptes que tenia de pastís de formatge. He de confessar que en tinc unes quantes doncs quan era més joveneta, tot passejant amb els de casa per una fira alimentària que s'havia muntat a la Plaça Major de Vic, en vam comprar un tros que vaig tenir el goig de provar i el gust que tenia em va captivar! Des de llavors que sempre que en faig un tinc l'esperança d'aconseguir reproduir aquell gust tant preuat... i caram, tot i que surten reboníssims haig de confessar que no he aconseguit imitar fidelment aquell gust... O almenys aquesta és la sensació que tinc, doncs sé que els records juguen males passades, i sobretot si es tracta de records de joventut. Ja sabem que amb el pas del temps aquests tendeixen a idealitzar-se... En tot cas, aquesta vegada la recepta l'he extret del ja ben conegut blog: "Cuina per llaminers", tot i que tinc d'altres receptes reboníssimes de pastís de formatge d'alguna amiga i algun familiar. El que em va fer optar per aquesta va ser la varietat de formatges que es combinaven en el pastís, doncs tots m'agraden moltíssim: Philadelphia, Mascarpone, cabra... Un pastís fantàstic!

QUÈ necessites?

250 g de formatge cremós d'untar (tipus Philadelphia
250 g de formatge Mascarpone
75 g de formatge de cabra en rotlle (sense la crosta) 
2 iogurts naturals 
150 g de sucre 
80 g de farina
1 cullerada de llevat en pols (tipus Royal)
3 ous

Base de galetes
150 g de galetes Núria (tipus Maria)
75 g de mantega
1 cullerada de sucre

COM fer-lo?


Base de galetes 
1. Preescalfar el forn a 180ºC.

2. Triturar les galetes (amb la mà de morter) i barrejar amb el sucre i la mantega fosa (al microones).
3. Col·locar la pasta resultant al fons d'un motlle desmuntable i aixafar-lo amb una cullera.
4. Coure al forn durant 10-15 minuts. Es deixa refredar i es reserva.

Farciment
1. Barrejar en un bol gran tots els formatges, els iogurts, els ous i el sucre amb una batedora elèctrica. Cal que quedi una crema fina.

2. Afegir la farina i el llevat i barrejar procurant que quedi una mescla homogènia (sense grumolls).
3. Abocar la barreja sobre la base de galetes i coure al forn a 180ºC durant uns 45 minuts.
4. Deixar-ho refredar i reservar-ho a la nevera. 


BON PROFIT !

2 comentaris:

  1. Ohhhhhhhhhhh!!!! Me'n vaig a provar-lo ara mateix! La sort d'estar de vacances és aquesta: pots fer el que vols, quan vols.
    Ja et diré com ha quedat...

    ResponElimina
  2. Que bé, Eva. Ja em diràs què tal un cop l'hagis provat. Gaudiu-ne molt, tant del pastís com de les vacances!

    ResponElimina

Deixa el teu comentari: