dissabte, 13 de juliol de 2013

Gelat d'ametlles torrades

Gelat d'ametlles torrades
Aprofitant que ens trobem en època estival, aquesta recepta és perfecte per refrescar els capvespres de calor tot i que curiosament, és una recepta que la vaig descobrir fa forces anys en època primaveral, durant les festes del Mercat del Ram i a casa d'una meva tieta que és una bona especialista en reposteria. La recepta, doncs, és la que em va explicar ella i avui aprofito per compartir-la amb vosaltres. Si us agrada el torró de Xixona, us agradarà de ben segur aquest gelat!

Què necessites?

75-100 ametlles torrades (cal pelar-les)
250g de nata
4 rovells d'ou
2 clares
6 cullerades soperes de sucre
4 cullerades soperes de sucre (pel sucre cremat)

Com fer-lo?

Base de gelat d'ametlles torrades

1. Per una banda, es pelen les ametlles i es trituren.
2. Paral·lelament, en un bol es barrejen els rovells d'ou amb el sucre i tot seguit s'hi afegeixen les ametlles triturades.
3. Es munten les clares i s'afegeix amb la resta de la base de gelat (rovells d'ou, sucre, ametlles).
4. Finalment, s'afegeix amb cura la nata i es barreja perquè quedi ben homogeni.

Sucre cremat

5. En un paella s'aboca el sucre i una cullerada d'aigua i amb el foc ben alt es crema el sucre.
6. Un cop cremat, s'aboca al damunt d'un paper de forn i es deixa refredar.
7. Un cop refredat, es tritura fins que quedi pols i la meitat es barreja amb la base de gelat d'ametlles torrades i l'altra es reserva per cobrir la part superior de la base un cop l'hem abocat al motlle.

Podem abocar la base de gelat en un motlle rectangular i posar-ho al congelador un mínim de 4-5 hores. Es pot servir acompanyat d'unes galetes banda i banda i menjar-se'l com un entrepà ben refrescant.

BON PROFIT i bon estiu !

4 comentaris:

  1. Aïda Parra

    Mmmmmm.... Quina pinta!!! El provaré!!!

    ResponElimina
  2. Ja em diràs si l'has trobat bo, Aïda. La veritat és que jo el trobo reboníssim! Bona cuina!

    ResponElimina
  3. Núria, realment fa molt bona pinta!!! Fa anys n'havia fet un de semblat i havia perdut la recepta. Me l'apunto i la provo segur!!!

    ResponElimina
  4. Doncs a fer-lo! La veritat és que si agraden les ametlles, és un èxit de bo! Ja em diràs què tal quan el facis!

    ResponElimina

Deixa el teu comentari: