diumenge, 31 de març del 2013

La Mona del conillet Benet


La Mona del conillet Benet (Pasqua 2013)
Aquest any la Pasqua pren un sentit diferent dels altres anys. Després d'uns dies d'hospital, avui estem molt contents de celebrar plegats i a casa aquest dia. I com ja va sent tradició, m'he animat a preparar la mona de Pasqua. Malgrat tenir la recepta de mona publicada en el bloc, l'he publicat de nou, doncs aquesta mona és ben diferent de la que acostumava a fer jo. Proporcionada per la meva mare, fruit d'un taller de cuina per emportar al Centre Cívic El Montseny que ha estat fent les darreres setmanes amb la Pepi Viñas, ahir a la tarda ens vam arremangar les mànigues i ens vam atrevir a fer-la per la Xènia. Entre les dues, vam preparar el pa de pessic, l'almívar i la cobertura de la mona. Quan ja se'ns feia l'hora de sopar, vam tenir la visita de la meva cosineta que com a artista que és, es va atrevir a dibuixar per primera vegada una valla de xocolata, mentre jo anava improvitzant i decorant la cobertura de la mona! O sigui que puc ben dir que ha estat una mona feta a 6 mans!
Veureu que aquest any, la mona té com a protagonista un conill com el del conte que tant li agrada a la Xènia de "El conillet Benet a la cuina". És per això que m'he decidit a titular la recepta com a "Mona del conillet Benet"! I vaja, haig de dir que la mona és molt melosa i que ha quedat boníssima. Tot un èxit!

Què necessites?


Pel pa de pessic:
3 ous
65 gr de sucre vainilla
1 cullerada sopera d'aigua
un polsim de sal
40 gr de sucre
65 gr de farina de postres
40 gr de Maizena
4 gr de llevat en pols

Per l'almívar:
50 gr de sucre
50 ml d'aigua

Pel farciment:
Melmelada de préssec

Per cobrir la mona:
200 ml de nata per muntar (35%)
125 gr de formatge cremós (tipus Philadelphia)
1 iogurt grec
4 cullerades soperes de sucre llustre
1 cullerada de postres de vainilla líquida
colorant alimentari
1/2 rajola de xocolata de postres

Per decorar: plomes i conill de xocolata

Com fer-la?


Pa de pessic
En un bol, batre els rovells amb els 65 gr de sucre, el sucre vainilla i la cullerada d'aigua calenta.
En un altre bol, batre les clares apunt de neu amb un polsim de sal i un cop muntades, afegir-hi lentament els 40 gr de sucre.
Barrejar les clares muntades amb la barreja dels rovells i afegir-hi farina, maizena i llevat. Remenar-ho tot suaument fins que no quedi cap grumoll.
Folrar el motlle rodó amb paper de forn, on hi abocarem la barreja i ho posarem a coure al forn, prèviament calent, durant 30-35 minuts a 150º.

Almívar
En una tassa, barrejar el sucre amb l'aigua. Posar-ho al microones i escalfar-ho durant 1 minut. Treure-ho, barrejar-ho, i afegir-hi al microones durant 1 minut més. Deixar refredar.

Cobertura de la mona
En un bol, muntar la nata.
Afegir a la nata muntada, el formatge i el iogurt.
Separar la barreja en 3 bols diferents. En un d'ells, posar-hi la part blanca (és la que hi ha més quantitat doncs hem decidit cobrir tota la mona de blanc). En els altres dos bols, en un hi posem colorant vermell (per obtenir el color rosa) i en l'altre, barregem colorant blau i groc (per fer el verd).

Com preparem la mona?

  1. Per preparar la base de la mona, dividir el pa de pessic en 2 o 3 pisos. Pintar els pisos amb l'almívar i llavors, farcim cada capa amb la melmelada de préssec, cobrint així cada pis. La part superior de la mona, cobrir-la del tot amb la part blanca (si ho preferiu, podeu fer-la d'un altre color).
  2. Amb la resta de cobertura, la rosa i la verda, fem la decoració de la mona. Aquí és necessari posar-hi una mica d'imaginació. En aquesta ocasió, he fet un jardí amb flors i arbres i tot contornejat amb una balla, dins de la qual hi ha el conillet Benet de xocolata! Nyam!
  3. Per fer el contorn de la mona (en aquest cas, una tanca!), es talla un tros de paper de forn de manera que doni la volta completa al pa de pessic. L'alçada del paper de forn ha de superar lleugerament la que té la mona un cop farcida. Un cop tenim la xocolata fosa, la posem dins d'una màniga (feta amb paper de forn mateix) i fem el dibuix (la tanca). Un cop està la xocolata una mica presa, s'enganxa al voltant del pa de pessic i es posa a dins la nevera perquè quedi ben presa. Un cop fred, es retira el paper de forn.

BON PROFIT i bona Pasqua!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari: