dissabte, 2 de febrer del 2013

Flors de poma

Flors de poma

Encetem un nou mes, el febrer. Llegeixo que aquest és el mes de les festes (arriba Carnaval), de l'amistat (St. Valentí), el mes adolescent (essent el més curt de tot l'any). Avui, tot passejant pel mercat, m'he dirigit a la parada de fruita i n'he agafat una que aporta moltes vitamines, minerals i fibra. Una fruita considerada com a un fruit simbòlic i que ha estat gran protagonista en obres literàries, religioses i científiques! I el més interessant, aporta salut, com bé diu aquesta frase feta tant coneguda: "an apple a day keeps the doctor away" (una poma al dia manté el metge allunyat)!
Consultant aquesta pàgina, he tirat endavant aquesta recepta tant resultona. Si us animeu, veureu que bona!


QUÈ necessites?

3 pomes Golden
150-200 gr de sucre (+ 3 cullerades soperes)
1 llimona
1 làmina de pasta de full (és recomanable que sigui quadrada)
1 got d'aigua

Material: paper de forn, base de magdalenes (paper o silicona)


COM es fa?


  1. Pelar les pomes en forma de lluna. La part que toca al cor de la poma més prima que la part exterior (a uns 2mm aprox). Com més regulars es tallin, millor.
  2. Paral·lelament, en un cassó fer bullir 1 got d'aigua amb les 3 cullerades de sucre i el suc de tota la llimona.
  3. Quan l'aigua ja bulli, abocar-hi les pomes que han de bullir durant 2 minuts.
  4. Deixar escórrer els talls de poma fins que aquests s'hagin refredat.
  5. Mentrestant, barrejar en un bol el sucre amb la ratlladura de la llimona. Esprémer amb la banda exterior de la cullera perquè l'aroma de llimona quedi impregnada amb el sucre. Es pot deixar reposar així es dóna temps a assecar el sucre.
  6. Estirar la pasta de full. Abocar damunt la pasta de full el sucre aromatitzat i tornar-la enrotllar perquè aquest s'enganxi. Desenrotllar de nou.
  7. Tallar tires de 2 cm. Col·locar els talls de poma sobre la tira, superposant-los lleugerament (mig centímetre aprox) un amb l'altre.
  8. Enrotllar la tira de pasta de full imitant una rosa.
  9. Preparar els motlles per posar-hi les roses de poma i coure-ho. Es pot col·locar damunt d'una base de magdalena (paper o silicona). Si és de paper, a la base posar-hi paper de forn per evitar que al coure's i desfer-se el sucre, aquest s'enganxi i quan es refredi costi de desemotllar.
  10. Coure-ho amb el forn prèviament calent, a 200º durant 30-35 minuts. Les pomes han de quedar una mica daurades del damunt (cal tirar-ho una mica de sucre).

Es pot menjar tevi o fred, a gust del consumidor. Nosaltres ens les hem menjat acompanyades d'unes boles de gelat d'anous amb xocolata calenta.

BON PROFIT !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari: