dissabte, 26 de gener del 2013

Flam d'ou

 
Començava a fosquejar, quedava encara una estona per arribar al vespre i calia omplir aquestes hores, allò que se'n diu "fer temps". Aprofitant que aquests dies s'havien recollit forces ous del galliner, tenia el cuquet de cuinar els flams d'ou de la Pilar. No cal que us digui que són molt bons i que sempre que apareixen com a opció de postres, sovint em decanto per saborejar-los acompanyats, si és possible, d'una mica de ratafia (també feta a casa). Doncs bé, després de passar pel rebost on hi havia assortit de tot el que pogués ser necessari, n'hem sortit amb les mans plenes dels ingredients bàsics que mai poden faltar en una cuina i que ens han servit per cuinar els flams: ous, llet, sucre...Nyam, nyam, que bons!

QUÈ necessites?

7-8 ous 
Sucre (1 cullerada sopera per cada flam)
Sucre avainillat (1 cullerada cafè)
850ml-1l de llet de vaca

COM fer-lo?

1. Agafar una plata rectangular i omplir-la d'aigua, per coure al bany maria. Repartir-hi les flameres buides i deixar-les apunt per omplir-les amb el sucre cremat.
2. Per fer el sucre cremat: omplir un pot petit (una flamera mateix...) amb 2-3 cullerades de postres plenes de sucre i posar-lo a cremar a foc mig. Amb pocs minuts el sucre queda cremat i ja es pot abocar ràpidament al fons de les flameres.
3. Paral·lelament, en un cassó, tirar-hi els ous sencers. Després afegir-hi una cullerada sopera de sucre per cada flam que surti (nosaltres n'hi hem tirat 12, per 12 flams que ens han sortit). Finalment, afegir-hi la llet (ho hem fet força a ull) fins a omplir gairebé tot el cassó i per acabar, afegir el sucre avainillat (a gust del consumidor). 
4. Barrejar-ho tot plegat amb el minipimer.
5. Abocar la barreja a dins de les flameres.

Amb el forn prèviament calent, posar els flams a coure al bany maria, a uns 175º durant 30-35 minuts aproximadament. Punxar els flams per comprovar que aquests estiguin ben cuits.

Deixar refredar els flams i ja estan apunt per servir-los. Es pot acompanyar el flam amb un rajolinet de ratafia i una galeta de xocolata. La imaginació al poder.

BON PROFIT!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari: