dijous, 14 de febrer del 2013

Bunyols de Quaresma

Ja ho dèiem en la recepta anterior (la crema catalana) que aquests dies es mengen molts bunyols: de vent, farcits amb crema, nata, xocolata... De ben segur que haureu advertit, com jo, que per qualsevol poble o ciutat no és difícil d'ensopegar amb algun aparador o altre d'alguna pastisseria, decorat i ple de dolços i amb el cartell de "Divendres, bunyols de Quaresma"! No és d'estranyar que molts caiguin en la temptació de comprar-ne. Ha esdevingut una tradició ben arrelada. I em pregunto: no es tractava de fer un àpat auster i fer magre? No és pas difícil i menys si després... nyaaaam, ho acabem amb uns quants bunyols!!! La veritat és que no puc negar que aquests bunyols m'han quedat boníssims (ja veieu que padrina no me'n falta!). Tendres de dins però alhora cruixents de l'exterior, dolços i amb el punt d'anís que els hi dóna el toc! Us animo a provar-los i vaja, ja comentareu la jugada! 

Aquesta vegada, la recepta l'he extreta d'aquesta pàgina. I ja sabeu que si voleu estar informats de les noves receptes o voleu fer comentaris, us podeu subscriure al bloc "La Núria a la cuina". Només us cal introduir el vostre
mail. És molt fàcil!

QUÈ necessites?

 

125ml de llet
60g de mantega
75g de farina
3 ous
sal
anís del Mono sec
sucre


COM es fa?

 

1. En un cassó, escalfar la llet i abocar-hi la mantega que s'anirà fonent.
2. Un cop fosa la mantega, i quan comenci a arrancar el bull, abocar-hi de cop la farina que haurem tamisat prèviament.
3. Barrejar fins que la massa quedi espessa i aquesta es desanganxi de les parets del cassó.
4. Retirar el cassó, afegir un ou i continuar barrejant. Fer el mateix amb dos ous més (no els tireu tots a la vegada). 
5. Abocar porcions petites de la massa a la cassola (que prèviament haureu cobert d'oli), un cop l'oli ja estigui calent. Sobretot, no ompliu amb masses bunyols la cassola ja que aquests a mesura que es vagin fregint aniran creixent. Per abocar el bunyol a dins la cassola, ho podeu fer amb una cullera de postres i ajudar-vos amb una altra cullera de cafè.
6. Retirar els bunyols un cop daurats i deixar-los escórrer en un plat amb un tovalló de cuina a sota que absorbeixi l'oli.
7. Un cop tebis, remullar els bunyols amb anís i cobrir-los de sucre, com si els volguessiu arrebossar.

BON PROFIT !


1 comentari:

  1. Nyam nyam!!! Ja només et falta farcir-los! Fan una pinta... Devien volar!

    ResponElimina

Deixa el teu comentari: