dissabte, 12 de gener del 2013

Volcanet de xocolata

Provinent del mot francès "coulant", avui al vespre m'he llançat a cuinar aquesta recepta que feia força temps que tenia en ment. Després d'una bona caminada a mitja tarda i una mica enfredorida, tenia ganes d'entrar en calor, i què millor que el contacte directe amb la xocolata. Tant sols veure fumejar la xocolata mentre es fon lentament i respirar la seva aroma ja ha valgut la pena per satisfer alguns dels meus sentits! Pels que ens som bons amants, aquesta és una recepta estrella, fàcil i existosa, i que sovint ve força de gust, sempre i quan prèviament no hi hagi hagut un àpat massa copiós. I per acabar-ho de rematar, un suggeriment: reposar una estona al sofà, vora el foc, i acompanyar el postre amb la banda sonora de la pel·lícula "Chocolat"... (i perquè no, amb la pel·lícula), protagonitzada per Juliette Binoche i Johnny Depp.


QUÈ necessites?

6 ous
200 g de sucre
90 g de farina
160 g de xocolata negra de postres (70% cacau)
180 g de mantega


COM es fa?
  1. Desfer la mantega en un cassó (a foc lent).
  2. Barrejar-hi la xocolata (a foc lent). Remanar-ho fins que quedi tot desfet.
  3. En un bol, batre els ous i barrejar-hi el sucre i després la farina tamisada. Barrejar-ho fins que no quedin grumolls.
  4. Afegir la barreja amb la xocolata i la mantega.
  5. Posar el cassó a la nevera i deixar-ho refredar 30 minuts, aproximadament.
  6. Untar les flameres amb mantega i enfarinades i omplir-ho fins a un dit de dalt.
  7. Coure els "volcanets" 10 minuts, amb el forn prèviament calent (180-200º). En cas que vulgueu cuinar-nos en un altre moment, hi ha l'opció de posar els recipients al congelador. Quan els vulgueu servir, coure els volcanets durant 20 minuts aproximadament (és recomanable que els hagueu tret del congeladors uns minuts abans). 
BON PROFIT!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari: