dissabte, 1 de desembre de 2012

Papallona d'aniversari

A menys d'una setmana per celebrar el 1r aniversari de la nostra filla, comencem les celebracions familiars i encetem amb aquest primer pastís (la primera idea és extreta d'aquesta pàgina). Ja sabeu que navegant per Internet es troben meravelles! Ens hem llepat els dits amb aquest pastís, la base del qual és la recepta famosa de les mesures de iogurt, que vaig aprendre ja fa uns quants anys amb el primer curs de cuina que vaig fer amb la Mirentxu Riubrugent (si no n'heu sentit parlar i us tempta el tema culinari, us recomano que assistiu a algun dels seus cursos. Encomana passió per la cuina!). I ualà, aquí teniu la foto de la papallona d'aniversari. Nyaaam!!! 

Què necessites?


Primer pastís del 1r aniversari de la nostra filla
1 iogurt natural (= 1 mesura)
1 mesura de sucre
1 mesura d'oli de girasol
3 mesures de farina
3 ous
1 sobre de llevat
1 polsim de sal
3 pomes
ratlladura de llimona

Per la decoració:
xocolata per fondre
perles de colors (en podeu trobar a qualsevol supermercat)
sucre glaç

Estris de cuina: motlle rodó, motlle de silicona (números)

Com fer-ho?

1. Batre tots els ingredients amb la batedora.
2. Pelar les pomes i tallar-les a llunes fines, que les anirem col·lant fent un cercle a la base del motlle rodó, que haurem untat prèviament amb mantega.
3. Aboquem la massa, un cop ben fina, a l'interior del motlle rodó, per sobre les pomes.
4. Fem una nova capa de poma, així queda el pastís més amorós.
5. Es posa el forn, prèviament escalfat, durant 35 minuts aproximadament.
6. Un cop cuit, es deixa refredar una estona.

Per fer la forma de papallona:

5. Dividir el pastís en dues parts, deixant la part del centre rectangular, per fer la part central de la papallona.
6. Desfer la xocolata i distribuir-la per sobre del pastís i els laterals.
7. Amb la xocolata calenta, distribuir pel damunt les boletes de colors (al teu gust).

Per fer el número:

8. Desfer xocolata i omplir el motlle de silicona (número 1).
9. Deixar-ho refredar a la nevera i un cop fred, desemotllar-lo i posar-lo damunt del pastís.

I ja ho tenim. Si el feu, ja direu si ha tingut èxit!

BON PROFIT!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari: