divendres, 16 de novembre del 2012

Magdalenes

S'acosten aniversaris i la curiositat d'aprendre coses noves ja fa dies que em fa "rum-rum". Amb pocs dies, a les mans m'ha caigut un regal de com fer "muffins", he assistit a un curs de decoració de cup cakes, he tastat el fondant i el buttercream, he navegat en hores noctures per empapar-me d'idees fresques i ben originals, he anat rumiant i rumiant... i ara ja és l'hora de començar a posar fil a l'agulla per tenir-ho tot enllestit quan toqui. Aviat! Ahir a la tarda, aprofitant que havia quedat amb una companya arxivera, va ser un bon moment per refrescar la recepta que tenia guardada de les magdalenes. Amb hora i mitja, una quinzena de magdalenes van estar apunt. I "ualà", avui per esmorzar s'han posat allò més bé. A veure si us animeu vosaltres també!

QUÈ necessites?

250 gr de sucre
250 gr de farina
1 sobre de llevat
100 gr de mantega (pomada)
4 ous
ratlladura d'una llimona (al gust)

paper de forn

 

COM fer-les?

1. En un bol, barrejar tots els ingredients sòlids: sucre, farina, llevat i ratlladura de llimona.
2. En un altre bol, batre els ous i després afegir-hi la mantega pomada. Si fa falta, acabar-ho d'afinar amb la batedora.
3. Barrejar el contingut dels dos bols i batre-ho fins que quedi una massa ben fina.
4. Posar damunt de la plata que anirà al forn un paper de forn (per evitar fer merder) i repartir les bases de paper de les magdalenes (també hi ha la possibilitat de treballar amb un motlle per a magdalenes). Farcir fins a la meitat (màxim!) els motlles.
5. Amb el forn prèviament calent (180º), posar a coure durant 15 minuts les magdalenes (per dalt i per baix). Després, gratinar els minuts que faci falta fins que quedi el damunt daurat (al gust).


Idees: les magdalenes es poden farcir. Les que vam fer ahir, estan farcides de poma que es va bullir amb la Lekué, tallades a trossos petits, durant 3 minuts al microones. A sobre de la magdalena, abans de coure, també s'hi poden afegir ametlles filades i una cullerada de sucre, per fer-les més cruixents.
BON PROFIT!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari: