Pastís de pera i ametlles |
QUÈ necessites?
Per la massa:
Peres madures (en funció del tamany, 3 o més)
100g de sucre
50g de llet
50g d'oli
un ou sencer i una clara
100g de farina
1/2 sobre de llevat en pols
Per la crema:
Un rovell d'ou75g de sucre
75g de mantega en pomada (treure-la de la nevera 30 min. abans)
COM es fa?
- Es posa a escalfar el forn a 180º.
- Mentrestant, anem pelant i tallant les peres a làmines i les posem a la base del motlle que haurem untat amb mantega i farina.
- Per la massa, barregem el sucre amb l'ou sencer i la clara.
- Afegim sense deixar de batre l'oli i la llet i després la farina amb el llevat. Ho batem una estoneta fins que quedi una barreja ben cremosa.
- Aboquem la massa al motlle i hi col·loquem les llenques de poma de manera que cobreixin tota la superfície i quedin ben posades.
- Paral·lelament, barregem la mantega ,els 75g de sucre i l'altre rovell d'ou fins que quedi una crema que "untarem" amb cura per damunt les peres.
- Ho enfornarem uns 30 minuts, fins que agafi un color daurat.
Com us podeu imaginar, podeu canviar la fruita per poma o làmines de codony tallades ben primes. Allà la vostra imaginació. Cuinar també és crear!
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Deixa el teu comentari: