dimecres, 17 d’octubre del 2012

Pastís de pera i ametlles

Pastís de pera i ametlles
"Era divendres. Ja començava a fosquejar i feia una estona que trastejava per la cuina, quan vaig veure altra vegada aquell reguinzell de peres "mida Xènia" que ens havien donat els avis de pagès. Començaven a madurar i ja era hora de fer-hi alguna cosa o s'haurien de tirar... i això de cap manera! Com ja és habitual, vaig connectar-me a Google i vaig picar les paraules clau: "pastís", "pera". Ràpidament, i a mesura que anava llegint les receptes, se'm va fer la boca aigua i vaig anotar-me'n una a l'atzar. L'endemà al matí ja estava apunt pels paladars amb ganes d'endolcir el matí... Diumenge ja no en quedava rastre... Caldrà repetir-lo, doncs".

QUÈ necessites?

Per la massa:

Peres madures (en funció del tamany, 3 o més)
100g de sucre
50g de llet
50g d'oli
un ou sencer i una clara
100g de farina
1/2 sobre de llevat en pols

Per la crema:

Un rovell d'ou
75g de sucre
75g de mantega en pomada (treure-la de la nevera 30 min. abans)

COM es fa? 


  1. Es posa a escalfar el forn a 180º. 
  2. Mentrestant, anem pelant i tallant les peres a làmines i les posem a la base del motlle que haurem untat amb mantega i farina. 
  3. Per la massa, barregem el sucre amb l'ou sencer i la clara.
  4. Afegim sense deixar de batre l'oli i la llet i després la farina amb el llevat. Ho batem una estoneta fins que  quedi una barreja ben cremosa.
  5. Aboquem la massa al motlle i hi col·loquem les llenques de poma de manera que cobreixin tota la superfície i quedin ben posades.
  6. Paral·lelament, barregem la mantega ,els 75g de sucre i l'altre rovell d'ou fins que quedi una crema  que "untarem" amb cura per damunt les peres.
  7. Ho enfornarem uns 30 minuts, fins que agafi un color daurat.

Com us podeu imaginar, podeu canviar la fruita per poma o làmines de codony tallades ben primes. Allà la vostra imaginació. Cuinar també és crear!

Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari: