divendres, 21 de desembre de 2012

Tronc de Nadal (bouche de Noël)

Tronc de Nadal (2014)

Queden 3 dies pel Nadal i publico la meva recepta estrella. De fet, aquesta va ser la recepta que em va portar a la "fama" i la que em va donar el títol d'experta en pastissos entre els familiars i amics. I ho dec a la madame Nicole, que va ser la meva "mestra" durant un estiu a la regió d'Auvergne. Et ualà, un postre que es menja pels ulls (i també per la boca, tot sigui dit!) i que un cop vist fer, no té massa secrets. Només vol una mica de paciència i amb això l'èxit és assegurat! És l'estrella del Nadal francès i des de fa uns quants anys, l'estrella del Nadal a casa nostra. Molt bones festes i si us animeu a fer aquest tronc, ja explicareu com us ha quedat i si ha tingut èxit.

QUÈ necessites?  
(per a 6-8 persones):


4 ous
125 grams de sucre
125 grams de farina
300 grams de xocolata (per fondre)
Una mica de mantega per untar el motlle
Una fulla de paper de forn
1 pot de melmelada (370 gr)

COM fer-lo? 
  1. Separar la clara del rovell i batre les clares a punt de neu (penseu a posar-hi una mica de sal).
  2. Barrejar els rovells amb el sucre en pols (utilitzeu la batedora elèctrica o a mà).
  3. Treballar la crema feta a base de la clara a punt de neu amb el rovell i el sucre.
  4. Incorporar a poc a poc la farina i la clara a punt de neu. Fer ús d'una cullera de fusta i barrejar lentament, de dalt a baix.
  5. Untar la placa del forn (o un gran motlle rectangular poc fondo).
  6. Abocar la pasta amb 1cm d’espessor i equilibrar-la amb l’espàtula.
  7. Coure durant 8 minuts amb el foc calent (escalfeu-lo abans a uns 185º) fins que la pasta quedi rígida.
  8. Abocar la pasta un cop cuita damunt d'un paper de cuina. Enrotllar la pasta un cop retirada del motlle i deixar-la refredar (1 hora aproximadament).
  9. Desenrotllar la pasta amb atenció per no trencar-la.
  10. Farcir l’interior amb la melmelada. Hi ha múltiples opcions: melmelada (de codony, de poma, de pera, etc.); crema, trufa, nata...
  11. Enrotllar de nou la pasta, aquesta vegada sense el paper.
  12. Pintar el voltant del pastís amb xocolata (l’haurem fos abans) i passar-hi una forquilla pel damunt per donar la forma de l'escorça. De totes maneres, es pot substituir la xocolata per altres ingredients: sucre en pols, crema, melmelada, etc. 



BON PROFIT, BON NADAL i BONS REIS !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari: