diumenge, 28 de març de 2021

Mona de Pasqua musicada i desconfinada

Fer Pasqua abans de Rams... a casa, n'hem fet en alguna ocasió. I no som pas els primers ni els últims, segur que no, ja que aquesta frase feta en fa de temps que es diu! Però la mona d'aquest any és especial. Es tracta d'una mona més desconfinada que la que vam fer la Pasqua passada, en ple confinament. Una Pascua que no vam poder sortir de casa, i que ens va impedir compartir la mona amb els nostres fillols. Per sort, vam trobar la manera de fer-los arribar una mona una mica diferent, i va sortir, com el curs del riu que flueix avall, "una cançó mona" que aquest any l'hem pogut cantar en directe! Aquí la podeu escoltar, aprendre i cantar també vosaltres! 
Però això no és tot. La recepta d'aquesta mona tant rebona és de la gran xef Maria Nicolau! La trobareu cuinant als fogons de "El Ferrer de Tall" de Vilanova de Sau i si voleu escoltar com explica aquesta recepta (que va compartir l'any passat, durant el confinament), us deixo al final d'aquesta recepta l'enllaç als seus fantàstics tuits! 

"Panxa rodona, de menjar tanta mona, cada dia més grossa fins que fagi un pet ben gran!" (Mona rodona, d'Afers Domèstics)  

Què necessites? 

Pa de pessic

225 gr de sucre
225 gr de farina de blat (normal)
8 ous

Ganache de xocolata (cobertura)

300 gr de nata líquida (35%)
200 gr de xocolata (al gust: amb llet, negre...)
40 gr de mantega

Com es prepara?

Pa de pessic

  1. Untar un motlle rodó (jo he utilitzat un de 21 cm) amb mantega i després, enfarinar-lo. L'objectiu és que el pa de pessic no s'enganxi un cop el desemotllem.  Reservar. 
  2. Separar les clares del rovell. 
  3. Batre el rovell de l'ou fins que tripliqui el seu volum. Cal paciència, és la clau perquè vagi agafant el color blanquinós i pugui el volum. 
  4. Quan comenci a blanquejar el rovell, afegir-hi 1/3 de part del sucre, com si fós pluja fina, i continuar batent el rovell.
  5. Muntar les clares d'ou que haurem reservat a la nevera amb un polsim de sal. Cal muntar les clares fins que quedin ben consistents. Per tant, també cal una mica de paciència. 
  6. Afegir a mig muntar (quan comenci a agafar consistència) el sucre, com si fós una pluja fina.
  7. Barrejar amb una cullera de fusta, una primera cullerada de clara muntada al rovell. Després, anar-hi afegint la resta de clara.
  8. Finalment, afegir molt a poc a poc i tamisada, la farina. És essencial anar barrejant bé, amb suavitat, sense cops, i de baix a dalt intentant conservar amb cura tot el treball fet fins aquí. 

Ganache de xocolata (cobertura)

  1. Tallar a tires fines la xocolata (amb un ganivet us pot anar bé) i reservar.
  2. Escalfar al microones la crema de llet fins que arribi al punt d'arrencar el bull.
  3. Un cop calent, afegir-hi tota la xocolata i amb una espàtula, sense que entri aire, anar barrejant perquè es vagi fonent i prenent-se amb la crema de llet. S'anirà mesclant fins a convertir-se en una crema de xocolata fina.
  4. Tallar a daus la mantega i afegir-la i barrejar-la poc a poc perquè també es vagi fonent.
  5. Deixar refredar la ganache.

Decoració final

  1. Cobrir els porus del pa de pessic. Després, escalfar al microones una mica la ganache perquè es desfaci (vigilant que no es cremi) i cobrir tot el pa de pessic.
  2. Als costats del pa de pessic, cobrir-ho amb ametlles trossejades. 
  3. Decorar la mona de Pasqua al gust dels fillols! 
  4. I ja ho tenim, només falta cantar la cançó "Mona rodona" d'Afers Domèstics, servir-la a taula i apunt per compartir-la i gaudir-la.

BON PROFIT  i sobretot, molt bona Pascua! 

"Mona rodona" (una cançó mona), d'Afers Domèstics
Com fer un pa de pessic, explicat per la xef Maria Nicolau (@MAlbercocs)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari: