dijous, 5 d’agost del 2021

Pa de pessic a la Plana de Vic

 

I tu? "Ets de pa de pessic?"

Pessics... Un pessic d'amor, un pessic de dolçor, un pessic d'alegria, un pessic de rialles, un pessic de descanç, un pessic de passejades, un pessic de lectures, un pessic de música, un pessic de trobades, un pessic de vacances, un pessic d'estiu. La vida està plena de pessics, i pessic a pessic, l'anem omplint de moments, de vivències, de records. 

Passió... Passió en explicar com es fa aquest pa de pessic és el que li posa la Maria Nicolau a través del seu perfil de twitter, de qui he extret la recepta farà cosa d'un any, en ple confinament, com ja us explico a la recepta de la Mona de Pasqua musicada i  desconfinada. I passió és la que hi poso jo quan em poso a la cuina a preparar algun dolç com aquest amb la il·lusió posada a imaginar com en gaudiran els qui m'acompanyen a la taula. 

La recepta es caracteritza per la seva sencillesa en els ingredients. Bàsics. Però cal, com ja he dit, posar-hi passió i molta paciència. No tenir pressa i seguir bé totes les indicacions. Perquè el que es pretén és aconseguir esponjositat, suavitat, ...

Us animo a fer, pessic a pessic, aquesta recepta i ja em direu si us l'heu menjat i l'heu compartit apassionadament!

Què necessites?

  • 225 gr de sucre
  • 225 gr de farina de blat (normal)
  • 8 ous

Com preparar-lo?

  1. Untar un motlle rodó (jo he utilitzat un de 20 cm) amb mantega i després, enfarinar-lo. L'objectiu és que el pa de pessic no s'enganxi un cop el desemotllem.  Reservar. 
  2. Separar les clares del rovell. 
  3. Batre el rovell de l'ou fins que tripliqui el seu volum. Cal paciència, és la clau perquè vagi agafant el color blanquinós i pugui el volum. 
  4. Quan comenci a blanquejar el rovell, afegir-hi 1/3 de part del sucre, com si fós pluja fina, i continuar batent el rovell.
  5. Muntar les clares d'ou que haurem reservat a la nevera amb un polsim de sal. Cal muntar les clares fins que quedin ben consistents. Per tant, també cal una mica de paciència. 
  6. Afegir a mig muntar (quan comenci a agafar consistència) el sucre, com si fós una pluja fina.
  7. Barrejar amb una cullera de fusta, una primera cullerada de clara muntada al rovell. Després, anar-hi afegint la resta de clara.
  8. Finalment, afegir molt a poc a poc i tamisada, la farina. És essencial anar barrejant bé, amb suavitat, sense cops, i de baix a dalt intentant conservar amb cura tot el treball fet fins aquí. 
  9. Un cop abocat al motlle, i amb el forn prèviament calent, coure a 180º durant 35-40 minuts (fins que quedi cuit). 

BON PROFIT!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari: