dijous, 20 de febrer del 2014

Palmeres semidolces de pernil dolç i formatge de cabra

- Veig, veig...
- Què veus? 

- Unes ulleres! Un bon berenar! Unes pastes de te! Una plata plena de palmeres! Un llamí! Un plat ben original! Un menjar bobò!
- Et ve de gust fer-les? Va, anima't, és ben sencill i el resultat, excel·lent! Ara t'ho explico!

QUÈ necessites?

  • 1 làmina de pasta de full
  • Per untar: llard o mantega
  • Pel farciment: pernil dolç i formatge de cabra
  • 1 ou 
  • Sucre

COM es fa?

  1. Estirem la làmina de pasta de full (recomanable fer-ho al marbre de la cuina on prèviament haurem escampat sucre).
  2. Untem lleugerament amb el greix (llard o mantega).
  3. Al centre, hi posem les llonçes de pernil dolç.
  4. Al damunt del pernil dolç, hi tirem el formatge pur de cabra que ratllem al moment.
  5. Enrotllem els dos extrems llargs de la làmina fins que es troben al centre.
  6. Untem amb ou.
  7. Tallem les palmeres amb una amplada d'1 cm aproximadament.
  8. Col·loquem les palmeres damunt de la safata de forn forrada coberta amb paper vegetal. Separar-les entre elles doncs quan es couen augmenten de tamany.
  9. Coure al forn, prèviament calent a 175º, durant 25 minuts, fins que estiguin daurades.
  10. Deixar-les refredar i ja es poden prendre com a aperitiu o un bon berenar. En cas que vulgueu reservar-les, és aconsellable no deixar-les tapades per evitar que s'estovin.

BON PROFIT!

* Aquesta recepta ha estat el·laborada amb productes de La Cooperativa Plana de Vic, en el marc de la campanya "Les receptes Top Xef" on hi col·laboro com a blogaire gastronòmica. Us animo a visitar-la: us avanço que està plena de bones idees per a esmorzar, dinar, berenar i sopar!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari: