dijous, 3 d’octubre del 2013

Pa de pessic de Vic

Aquests dies Vic és notícia, doncs s'ha presentat com candidata a ciutat creativa de gastronomia de la UNESCO. Potser influenciada per les meves arrels vigatanes, però sóc del parer que és una bona ciutat per presentar-s'hi, doncs tradició i qualitat van agafades de la mà: xefs destacats, bons restaurants, una indústria agroalimentària potent i productes tradicionals com el pa de pessic de Vic o la llonganissa de Vic. Sabeu que la llangonissa s'esmenta per primera vegada en un document del s. XIV que es troba a l'Arxiu Episcopal de Vic? Avui faig un homenatge al pa de pessic, tant concorregut i degustat pels turistes que visiten aquesta ciutat. La recepta l'he extret íntegra del Corpus del Patrimoni Culinari Català, un recurs molt recomanable de consultar. Bon profit!  


QUÈ necessites?


4 ous
125 g de farina
125 g de sucre
1 pell de llimona ratllada
1 cullerada de llevat en pols
Mantega
Canyella 

COM fer-lo?

  1. Barrejar els ous amb el sucre i la ratlladura de llimona. Barrejar-ho amb les barilles.
  2. Afegir-hi la farina i el llevat tamisat i remenar-ho suaument amb una cullera de fusta.
  3. Posar-hi un polsim de canyella, al gust del consumidor.
  4. Abocar la massa en un motlle prèviament untat amb mantega i empolsinat lleugerament de farina.
  5. Escalfar el forn a 180º i coure'l durant 30 minuts.

BON PROFIT!

3 comentaris:

  1. Hola Núria!
    M'encanta el pa de pessic de Vic!! El trobo deliciós, és una d'aquelles elaboracions que mai passarà de moda amb el pas del temps.
    El toc de la canyella i la llimona el trobo molt encertat!
    Petons i bona setmana!!

    ResponElimina
  2. Es boníssim el pa de pessic! i va tan bé com a base de molts pastissos.

    ResponElimina
  3. Doncs sí, és un pastís que no li passa el temps i efectivament, és fantàstic partir-lo per la meitat i farcir-lo amb una bona melmelada (préssec, per exemple) o de crema catalana (mmmmm!) i per sobre, una mica de sucre llustre o pels més llaminers, cobrir-lo de xocolata! Nyam! I vosaltres, alguna suggerència?

    ResponElimina

Deixa el teu comentari: