Mona de Pasqua |
Recepta
del pa de pessic (base de la mona)
QUÈ necessites?
4 ous
150 g de
sucre
150 g de
farina
20 g de
farina d’ametlla
5 g de
llevat
Per a la
cobertura: xocolata (fondre-la)
Per farcir:
crema catalana
COM fer-la?
- Barrejar els rovells amb el sucre amb l’ajuda d’un batedor (si no esteu de sort de tenir la My Cook, la “Maica” pels amics).
- A part, barrejar la farina amb el llevat, posar-ho en un colador i deixar-ho caure de mica en mica sobre la mescla d’ous i sucre (per evitar els grumolls).
- En un altre bol, muntar les clares a punt de neu i després barrejar-ho amb la mescla.
- Preparar el motlle (cobert amb paper de cuina i enfarinat) i coure-ho al forn a 180º uns 40 min.
- Deixar-ho refredar.
- Un cop fred, partir-ho per la meitat i farcir-lo amb la crema i cobrir-lo amb la xocolata i ametlles triturades.
Recepta
de la crema catalana (per
farcir mínim 2 pastissos)
QUÈ necessites?
1 litre de
llet
4 cullerades
soperes de midó (1 cullerada per ¼ de litre de llet)
6 ous (només
el rovell)
7 cullerades
soperes de sucre
Pela d’una
llimona
Canyella
COM fer-la?
- Separar la clara del rovell. La clara no la fem servir (mirem d’utilitzar-la per d’altres coses!).
- El rovell es barreja amb el sucre fins que quedi ben fi.
- Hi afegim la llet freda i ho posem al foc. També hi afegim pela de llimona i la canyella. Es va barrejant.
- Quan ja està una mica calent i abans que arrenqui al bull (sobretot!!!) s’ha de tirar el midó que ajudarà a espessir-ho. Cal barrejar-ho ben ràpid per evitar que s’agrumolli.
- Just abans de bullir es retira el cassó i s’aboca en els recipients per tal que es vagi refredant.
- Un cop fred
ja es pot servir! També es pot utilitzar per farcir algun pastís.
BON PROFIT!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Deixa el teu comentari: