dimecres, 14 de març de 2012

Mona de Pasqua

Mona de Pasqua

Recepta del pa de pessic (base de la mona)

QUÈ necessites?
4 ous
150 g de sucre
150 g de farina
20 g de farina d’ametlla
5 g de llevat
Per a la cobertura: xocolata (fondre-la)
Per farcir: crema catalana

COM fer-la?
  1. Barrejar els rovells amb el sucre amb l’ajuda d’un batedor (si no esteu de sort de tenir la My Cook, la “Maica” pels amics). 
  2. A part, barrejar la farina amb el llevat, posar-ho en un colador i deixar-ho caure de mica en mica sobre la mescla d’ous i sucre (per evitar els grumolls).
  3. En un altre bol, muntar les clares a punt de neu i després barrejar-ho amb la mescla. 
  4. Preparar el motlle (cobert amb paper de cuina i enfarinat) i coure-ho al forn a 180º uns 40 min. 
  5. Deixar-ho refredar. 
  6. Un cop fred, partir-ho per la meitat i farcir-lo amb la crema i cobrir-lo amb la xocolata i ametlles triturades.

Recepta de la crema catalana (per farcir mínim 2 pastissos)

QUÈ necessites?
1 litre de llet
4 cullerades soperes de midó (1 cullerada per ¼ de litre de llet)
6 ous (només el rovell)
7 cullerades soperes de sucre
Pela d’una llimona
Canyella

COM fer-la?
  1. Separar la clara del rovell. La clara no la fem servir (mirem d’utilitzar-la per d’altres coses!). 
  2. El rovell es barreja amb el sucre fins que quedi ben fi. 
  3. Hi afegim la llet freda i ho posem al foc. També hi afegim pela de llimona i la canyella. Es va barrejant.
  4. Quan ja està una mica calent i abans que arrenqui al bull (sobretot!!!) s’ha de tirar el midó que ajudarà a espessir-ho. Cal barrejar-ho ben ràpid per evitar que s’agrumolli. 
  5. Just abans de bullir es retira el cassó i s’aboca en els recipients per tal que es vagi refredant.
  6. Un cop fred ja es pot servir! També es pot utilitzar per farcir algun pastís.
BON PROFIT!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari: